Profe, i tu per què serveixes si tenim Internet?

Arran d’aquesta pregunta, el gran filòsof i escriptor italià Umberto Eco reflexiona sobre la relació alumne+professor a l’era de la societat de la informació. La pregunta no és gens innocent i qüestiona no tan sols la vàlua del professor sinó la utilitat, perquè cada vegada més els alumnes superen als seus professors en l’ús, habilitat i coneixement de les eines informàtiques.

He extret un fragment de l’article aparegut al diari La Nación d’Argentina el 21/05/07, encara que recomano llegir-lo sencer.

“El estudiante estaba diciéndole que hoy existe Internet, la Gran Madre de todas las enciclopedias, donde se puede encontrar Siria, la fusión fría, la guerra de los treinta años y la discusión infinita sobre el más alto de los números impares. Le estaba diciendo que la información que Internet pone a su disposición es inmensamente más amplia e incluso más profunda que aquella de la que dispone el profesor. Y omitía un punto importante: que Internet le dice “casi todo”, salvo cómo buscar, filtrar, seleccionar, aceptar o rechazar toda esa información.”

Anuncis

0 Responses to “Profe, i tu per què serveixes si tenim Internet?”  1. Feu un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
Anuncis

%d bloggers like this: